Vrijwilligers Benschop
 
HD_MRK
Foto: AP
PAGE

Vrijwilligers Benschop

Naar verwachting worden er in Benschop ongeveer 20-25 Oekraïense vluchtelingen opgenomen in een verbouwde kantoor en een bedrijfspand, met daarnaast een aantal  min of meer zelfstandige ruimtes die gastgezinnen beschikbaar stellen.

Om de Oekraïners te laten aarden is er hulp nodig. Het creëren van een goede, prettige woonplek is 1, maar daarna volgt de fase waarin ze hun leven zo goed mogelijk op de rit proberen te krijgen. En juist bij deze fase is het belangrijk dat er ondersteuning is. Dit is een taak van de gemeente, maar zij kunnen het niet alleen.
We doen daarom een oproep aan iedereen in Benschop die een bijdrage wil leveren aan de ondersteuning van de Oekraïense vluchtelingen. Veel opvanglocaties zijn nu al zo goed als gereed en daarom zijn we nu vooral op zoek naar vrijwilligers die helpen bij de integratie, sociale begeleiding, sport en ondersteuning bij praktische zaken. Deze hulp kan van klein tot groot zijn.

Op dinsdagavond 19 april van 19.00-20.30 uur is er in het Dorpshuis een informatiebijeenkomst voor mensen die willen bijdragen hieraan. We hopen naast veel inwoners ook vertegenwoordiging van kerken, ondernemers, verenigingen en clubs te mogen ontvangen om zo een goed beeld te krijgen wat we met elkaar kunnen betekenen.

Op die avond willen we informatie uitwisselen en de aangeboden hulp specifiek maken, zodat we daarna hier snel op verder kunnen bouwen.

Wat wordt er dan zoal gezocht? Dit kan zijn het organiseren van activiteiten, kinderen mee laten sporten en hierin ondersteunen, vertalen en taalles geven, begeleiden van gezinnen bij het regelen van praktische of administratieve zaken, meegaan naar de supermarkt, helpen met vervoer, maar ook het coördineren van de vrijwilligersactiviteiten is ontzettend hard nodig, zodat dit met elkaar effectief oppakken. Tijdens de informatieavond zullen we dit verder bespreken.

Mogen we ook op u rekenen?

U kunt zich aanmelden via benschopvooroekraine@gmail.com.
Op de facebookpagina BenschopOekraine kunt u volgen wat er op dit gebied in Benschop gebeurt.

Deze oproep is een initiatief van de Lekkerkerker Groep en wordt ondersteund door meerdere gastgezinnen.

FTR