Actueel
 
HD_MRK
Foto: AP
PAGE

Actueel

Vrijwilligersbijeenkomst in Benschop

Op dinsdagavond 19 april van 19.00-20.30 uur is er in het Dorpshuis een informatie bijeenkomst voor vrijwilligers die de Oekraïense vluchtelingen willen helpen bij de integratie, sociale begeleiding, sport en ondersteuning bij praktische zaken. De bijeenkomst is bedoeld om de krachten te bundelen in Benschop en gezamenlijk de Oekraïense vluchtelingen op een goede manier te ondersteunen. Naast inwoners zijn ook vertegenwoordigers van kerken, ondernemers, verenigingen en clubs van harte uitgenodigd. Voor meer informatie klik hier.

Het gaat beginnen!

Woensdag 16 maart 2022 komen de tussenwanden van Faaij Vianen aan bij de Zomergaard, Wagenmaker 3, Lopik! Wij zoeken nog een paar sterke mensen om te helpen uitladen. Vanaf 16:30 uur, ca 1 uur werk. Wilt u meedoen? Bel of app even met Ruud Borst 06 5574 0410 of stuur een email naar mailto:lopik.oekraine@gmail.com. Ook vrijdag 18 maart is er veel te doen. Iedereen met bouw- en installatie ervaring, inclusief handige klussers is welkom. Bouwt u mee aan het onderdak voor de mensen in Oekraïne?

Inventarisatiebijeenkomst op donderdag 17 maart 2022

De komende weken bekijkt de gemeente hoe de opvang van Oekraïense vluchtelingen kan worden georganiseerd, gecoördineerd en gefaciliteerd. Om de inbreng van inwoners uit de negen dorpen van Lopik te inventariseren, organiseert de gemeente op donderdag 17 maart a.s. om 20.00 uur een bijeenkomst in Dorpshuis XXL in Benschop.

Tijdens de bijeenkomst wil de gemeente graag acties, ideeën, opmerkingen, aandachtspunten, wensen, behoeften en relevante thema’s bespreken. Dit geldt zowel voor de korte als ook de langere termijn. Zo kunnen hulpacties op elkaar worden afgestemd en kunnen we kijken waar we elkaar kunnen aanvullen. We hebben elkaar immers nodig.

De actiegroep Lopik-Oekraïne en allerlei andere betrokken organisaties zijn aanwezig op deze avond. U kunt zich ter plekke inschrijven voor verlening van hulp en beschikbaar stellen van spullen.

Wij begroeten u graag op donderdag 17 maart a.s. om 20.00 uur in Dorpshuis XXL in Benschop. U hoeft zich niet aan te melden, de inloop is vanaf 19.30 uur. Zie ook uitnodiging gemeente.

 

FTR